Pelspleje

Den Hellige Birma er semi-langhår, hvilket betyder, at den ikke danner så meget underuld som andre racer. Det gør pelsplejen nogenlunde overkommelig.

Nogle Birmaer har en del pels, hvilket ser meget sødt ud, men jo mere pels jo mere pelspleje. Tænk på det og spørg din opdrætter om forventet pelspleje, inden du køber en pelsrig Birma killing! Det er særdeles vigtigt for kattens trivsel, at man som ejer er opmærksom på, hvilken type pels katten har for at undgå problemer.

Mine Birmaer bliver friseret jævnligt med en kam med et temmelig stort mellemrum mellem "tænderne", en kam med "rulletænder". Den kan købes i enhver dyrehandel. I fældningsperioden bliver de friseret oftere.  "Rulletænderne" gør, at kammen glider nemt igennem pelsen, og kattene kan godt lide det. Kammen fjerner overflødige pelshår og kun, hvis kattene fælder, fjerner man en del pelshår. En karte er god til at løsne evt. små filterknuder. Hvis der er behov for udtynding af pelsen, er en Furminator god, men pas på ikke at bruge den for meget, pelsen kan blive "tynd" at se på.

Det er vigtigt at vænne kattene til at blive friseret, mens de er killinger.

Kam og børste kan købes på udstillinger, hvor der er mange gode pelsprodukter.

Billederne herunder er fra mine kuld, se flere billeder under "Galleri".
 

Althea, SBI a
 

Cæcar, SBI n

Cassandra, Cassiopeya, Cæcar, Cicero og Claudius, SBI N

 

 

Cassandra og ?, SBI n

< Forside

Om Heras Indekat GalleriLinksKontakt